Followers

Tuesday, 10 April 2012

SIAPA DEGIL ?
SIAPA DEGIL ?
SIAPA DEGIL ?
SIAPA DEGIL ?
SIAPA DEGIL ?
SIAPA DEGIL ?
SIAPA DEGIL ?

... ...
╬═╬ kenapa degil sangat ha??
╬═╬ okey, sila turun tangga nie :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kenapa kamu degil sangat?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ masih ingin turun ke? baik jangan turun..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kamu memang degil !!
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ malas nak kata ap dh..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ ak dh cakap jgn turun !!
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ mesti korg dh tension kan?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, kjap2.. jgan la mngalah.. byk lagi masa la :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ anda kena tipu :P
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okay2, dh nk smpai dh..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, jauh lg ker??
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ tadaaaa.. dh smpai..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ eh, xsmpai lg ker?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ aik? bila nk smpai nie? hmm (_ _!!)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ adoi, dh xlarat dh ker?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ xpe2, sabar tu kn separuh dari iman :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ oh tidak !! mesti anda tertekan kan?
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ kejap jer lg sampai la tu.. kejap jer lagi..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ huh? kan td dh bg tahu.. jangan click.. tu la degil.. (^_^)V
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okay2, xsilap, ad lagi beberapa tangga jer.. :)
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ aik, npe xabis2 lg nie? hmm,
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okey, para penumpang anda sudah selamat ke destinasi..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬ okey, anda boleh turun dgn selamat..
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬
╬═╬

sampai pn kt bawah !! tahniah kerana anda adalah orang yg :
- bersabar
- ingin tahu
- paling penting.. DEGIL !! :P (da terkena)

Monday, 9 April 2012


9 Jenis Anak Syaitan.

Umar al-Khattab r. a berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan :

1. Zalituun
Duduk di pasar/kedai supaya manusia hilang sifat jimat cermat.Menggoda supaya manusia berbelanja lebih dan membeli barang-barang yang tidak perlu.

2. Wathiin
Pergi kepada orang yang mendapat musibah supaya bersangka buruk terhadap Allah.

3. A’awan
Menghasut sultan/raja/pemerintah supaya tidak mendekati rakyat. Seronok dengan kedudukan/kekayaan hingga terabai kebajikan rakyat dan tidak mahu mendengar nasihat para ulama.

4. Haffaf
Berkawan baik dengan kaki botol. Suka menghampiri orang yang berada di tempat-tempat maksiat (contoh: disko, kelab malam & tempat yang ada minuman keras).

5. Murrah
Merosakkan dan melalaikan ahli dan orang yang sukakan muzik sehingga lupa kepada Allah. Mereka ini tenggelam dalam keseronokan dan glamour lain-lain.

6. Masuud
Duduk di bibir mulut manusia supaya melahirkan fitnah, gosip, umpatan dan apa sahaja penyakit yang mula dari kata-kata mulut.

7. Daasim
Duduk di pintu rumah kita. Jika tidak memberi salam ketika masuk ke rumah, Daasim akan bertindak agar berlaku keruntuhan rumah tangga (suami isteri bercerai-berai, suami bertindak ganas, memukul isteri, isteri hilang pertimbangan menuntut cerai, anak-anak didera dan pelbagai bentuk kemusnahan rumahtangga lagi).

8. Walahaan
Menimbulkan rasa was-was dalam diri manusia khususnya ketika berwuduk dan solat dan menjejaskan ibadat-ibadat kita yang lain.

9. Lakhuus
Merupakan sahabat orang Majusi yang menyembah api/matahari

Mana satu jenis anak syaitan yang sering mengganggu anda ? Adakah jenis Walahaan iaitu was-was untuk menyebarkan maklumat ini ?

maaf lah kpd yang tersinggung . niat mimi hanya nak berkongsi sahaja. wallahuallam..
MY TRUELY FATHER
Ni Abah yg paling mimi sayang sekali. NAMA: AZMI BIN MOHD NOOR
                                                               UMUR:50 TAHUN

                                                               TINGGAL: JENGKA, PAHANG
                                                               I/C : nak gtau gk ke ? LOL :P
mcm biodata plak kn. huhu. mimi sayang sangat abah mimi. ha untuk pengetahuan korang bufday die sama ngan siti nurhaliza. so no wonder la hensem cam dato siti . hehe . dari kecik sampai la sekarang tak pernah abah pukul mimi ( SEKALI JE ABAH PUKUL MASA GADUH NGAN SEPUPU..hheee kantoi ) . lepas tu smpai sekarang abah nak jentik pon tidak . abah sngat sporting. tak pernah marah mimi langsung . apa yang mimi buat semua dia sokong. buat benda yang kearah kebaikan . 
sedih sangat sekarang sebab da jarang sangat nak jumpa abah. abah pun bz ngan kerja dia. mimi pun bz ngan study pe sume. mungkin kejayaan mimi kat kolej atas berkat doa dari abah . kakak syang abah sangat . tak ada orang yang boleh ganti abah macam mana pun . even mimi ade ayah tiri tapi abah always in my heart . jangan risau abah . kalau tak ada sapa2 nak jaga abah . kakak akan jaga abah sampai bila2. luv u so much . I'm SO GRATEFUL to be Abah daugther, 

LUPA LAK . yang baju kuning tu la adek mimi . NURUL IZATIE namanya. actually nama kami memang abah yang tambah "E" nk melambangkan kami nie anak MIE AYAM . AZMI- mie AYAM-sebab abah tauke ayam . ahhaha . zati nie baru je pas spm . DPT 6A 3B . woo.. mmg berbgge gle lahh . die nie sedikit annoying. bila gduh je . nk putuskan hubungan dengan kakak . then . bila da rindu. minx maaf lah .. kami dua beradik je sama ayah sama mak . so kami sangat saling sayang menyayangi . angah, kakak sayang angah , nanti kau je lah yang tolong jaga akak kalau akak sakit nanti . 




MY TRUELY MOM

hee nie lah mak saya. aka OVER . hahaha NAMA:MUJI BT MAT DIAH
                                                                    UMUR: 43 TAHUN

                                                                    TINGGAL: BANGSAR KUALA LUMPUR
                                                                    i/c: ?? nak jugak ke . (mimi nie )
once again. this one my angel . nak mintak duit . mintak makan . mintak manja. hahah . :D mak memang sangat sporting gle ngn kami . dan sgt outspoken lahh . mulut tak leh nak kalah . 
mak memang suke membebel2. sakit telinga di buatnya. tapi dengarkan je la. sebab apa yang die cakap pun ada baiknya . mak nie orang terengganu . bila kat rumah cakap orang KeyyELLL
bila balik kampung je . ha kuor sume loghat ganu dia. pure ganu la kate kn . kecek ganu la weh . 
hhhahha . mak nie memang tak nak kalah . dia memang sangat fashionable . mcm ANAK die la.. haha :D . ape 2 je yg dipakai oleh mak mesti branded. sebab katanya bila pakai barang yang ori nie tahan lama. kalau beli kat pasar malam tu , pakai sekali ke dua kali ke da koyak, lusuh, kaler pudar dan semacam lagi laa. mak nie masak memang best + tak berapa nak best . Paling sedap die masak gulai lemak nenas + udang . aish . lapa la plak. rindu makk. walaupun mak banyak menyakitkn aty . tp i still love her badly lah .. muah .. kau lah mak yang tak ada pengganti muahh .

P/S: actually kan fmily mimi nie da dvorced. sejak mimi 4tahun lagi . mimi ade abah tiri nama MAHANIF (TRUELY MMG MIMI XSKE DIE) then mimi ade ibu tiri yang mimi syg sgt (NORMALA) . ibu baik sangat jaga kami 9 tahun . sayang ibu .

 

Sunday, 8 April 2012

salam . 
how are u ? fine ? haaha .
biasa lah mimi nie budak baru nak belajar wat blog. hehe. 
sapa2 yang tau pasal making on the stage blog nie . 
bagi la ilmu kat mimi yang baru nak belajar nie . heheh :D
 
ALLAH 
u are the most people that i love so much , 
much things come to me with no arguments,
family, friends and college , 
make me such an annoying person ,
like i always think "you always be here for me"

ALLAH
why i'm such kind of curious person,
without know anything and the grateful that you gave to me,
why i'm such a hypocrite person, 
just ignore that blessing you gave to me, 
every second every minute i didn't realise that you are the one who always look at me.

ALLAH
how come I never SYUKUR to you Ya Allah,
how precious are you Ya Allah,
make me in this world.
PLEASE YA ALLAH, 
PLEASE GIVE ME HIDAYAH,
TO MAKE A NEW CHANGE OF MY LIFE.

SUBHANALLAH.


ALLAH YA RAHMAN YA RAHHIM